Swami Ma Tripurashakti Bharati

Velen hebben een vergelijkbaar verhaal, het is niet nieuw, niet speciaal, maar waarschijnlijk herkenbaar… Er is een honger, een verlangen, ervaringen vanaf jongs af aan. Een kriebel die je niet met rust laat. Een gevoel dat je leidt op je weg naar vrijheid die je steeds dichterbij je onverwoordbare doel brengt als je het maar blijft volgen… niet altijd even gemakkelijk, maar met elke stap weet je dat je hem moeten zetten. Dit waren mijn stappen…
 
Sinds mijn kindertijd vertelde mijn intuïtie al dat er iets voorbij deze gemanifesteerde wereld is; non-dualisme. Opgroeiend in een wereld die dit niet leek te erkennen, verstopte ik het verlangen om dit gevoel te begrijpen in mijn hart. Wachtend op het juiste moment om dit verlangen na te streven en uit te drukken. Mijn inwaartse weg startte toen ik ongeveer 17 jaar oud was, op de Kunstacademie (alhoewel het eigenlijk al begon met een paar jaar oud; net als velen van ons kunnen we niet echt het exacte moment bepalen, omdat het altijd een deel van ons leven is geweest). Hier legde ik het fundament voor vele van mijn principes/waarheden/overtuigingen, die later yogische and tantrische principes bleken te zijn. Maar geen van deze pogingen vervulde mijn verlangen, dus ik bleef zoeken.
 
Eén van mijn mooiste herinneringen van die tijd was toen ik 19 jaar oud was. Ik was met vrienden. We spraken over wat we zouden zeggen als we een paar minuten de tijd kregen waarin de hele wereld luisterde. Wat zou ons statement zijn, onze passie, onze waarheid? Die avond nog schreef ik mijzelf een brief; ik gaf mezelf 7 jaar om dit uit te vinden. Ik niet wist hoe ik mijn passie, mijn verlangen kon verwoorden , want het was een intuïtie die nog geen woorden had. Het was in dezelfde maand precies 7 jaar later dat ik Swami Jnaneshvara ontmoette. Ik wist dat ik het allerbelangrijkste in het leven had gevonden, namelijk Zelfrealisatie, vrij zijn! Vrij van alle gehechtheden die je binden aan het tijdelijke, zodat je kan spelen in het tijdelijke, terwijl je onafgebroken bewust bent van het Eeuwige, je Ware Zelf, Puur Bewustzijn, Tripura! Ik heb deze brief nog steeds als een herinnering dat er hulp is, zelfs als we het niet bewust ervaren.
 
Op 21 jarige leeftijd kwam ik het woord meditatie (Yoga) “officieel” voor het eerst tegen. Onderweg werd het duidelijk dat ik vele verschillende meditatieve ervaringen had gehad, zonder dat ik wist wat ze waren. Wat niets speciaal is, omdat ik verschillende mensen heb ontmoet met vergelijkbare verhalen. Wat geweldig is! Ik wist dat ik een betere manier had gevonden om mijn verlangen (dat ik al die tijd in mijn hart droeg) op een dieper niveau te begrijpen. Nadat ik eerst enkel de voorafgaande stappen van Yoga leerde en doorgaf, leerde ik op mijn 23ste een lerares kennen die mij introduceerde in de non-dualistische teachings van Vedanta (de Upanishads en de Bhagavad Gita). Deze lerares was echter niet in staat om mij de manier van leven aan te bieden waarnaar ik naar verlangde (zonder dat ik wist dat het bestond). Ik hou nog steeds vol eerbied en dankbaarheid van deze lerares, omdat de lessen puur waren en mij een fundament gaven zodat ik de teachings van Swamiji kon ontvangen. Op één of andere manier wist de mind toen nog niets over het bestaan van de weg van “renunciation”, van verzaken of alles loslaten, van swamis. De mind was op deze introductie aan het wachten totdat ik Swamiji leerde kennen, wat toen nog een jaar op zich liet wachten. Toen ik Swamiji ontmoette werd alles helder, en met vreugde begreep ik dat de weg van renunciation de weg was waarnaar ik al vele jaren aan het verlangen was.
 
Het was een week nadat ik Swami Jnaneshvara Bharati had ontmoet (maart 2009), dat ik wist, dat ik eindelijk dé persoon had gevonden die begreep waar ik al mijn hele leven naar verlangde én die in staat was om mij te begeleiden om dit verlangen te realiseren. Een heel leven zoeken had mij tot dit moment gebracht. Het was een ongelooflijk moment om te realiseren dat iemand mij begreep en mij kon helpen. Ik had Swami Jnaneshvara Bharati in Rishikesh (Indi) ontmoet, tijdens zijn drie weken Intensieve Meditatie Retraite in Sadhana Mandir (opgericht door Swami Rama; Swami Jnaneshvara’s leraar). Het resultaat van deze eerste week was dat ik hem, na hem 7 dagen te kennen, vertelde dat ik alles achter ging laten om zo snel mogelijk op zijn deur in Florida te kloppen. Binnen 6 weken na mijn terugkeer uit India zat ik op het vliegtuig naar Fort Walton Beach, Florida, Amerika, om op de deur van Abhyasa Ashram, opgericht door Swamiji, aan te kloppen.
 
Op 15 maart 2010 ontving ik mijn initiatie als novice swami en op 13 november 2012 nam ik aan de oever van de Ganges sannyasa (renunciation, verzaken of alles loslaten om als monnik/non door het leven te gaan). Swami Jnanesvara gaf me deze dikshas (initiaties). Vanaf dat moment draag ik de naam Swami Ma Tripurashakti Bharati (of Ma Tri, uitgesproken als “Ma Trie”).
 
Sindsdien reis ik tussen verschillende plekken over de wereld, die allemaal één thuis zijn, om te dienen en de teachings die ik van Swamiji heb ontvangen te delen. De teachings die Swami Rama vertegenwoordigde, die komen van de wijzen en meesters uit de Himalayas, die de teachings van Yoga, Vedanta en Samaya Sri Vidya Tantra omarmen.
 
Deze website is opgericht om de devotie die ik voor de Non-dualistische Realtiteit heb, uit te drukken, om Haar ogenschijnlijke creatieve energie die alles lijkt te manifesteren (Tripura, Shakti, Divine Mother) te eren en om de creatieve uitspattingen te delen. Volledig beseffend dat er niets nieuws valt te zeggen, dat je dezelfde oude wijsheid alleen maar op een andere en persoonlijke manier kan aanbieden.

Klik hier om naar een overzicht te gaan van alle animaties

 
Het leven is een ashram
In elk moment kan je het spel van Shiva en Shakti aanschouwen
Ze zijn één en hetzelfde
Ooh lieve Divine Mother, Tripurasundari
We zijn allen één in deze adembenemende dans van jouw vormeloze verschijning
We zijn allen golven van schoonheid en zaligheid in een non-dualistische oceaan van onvoorwaardelijke Liefde

 

BIO (om te kopieren/plakken voor aankondigingen)
versie 1:
Swami Ma Tripurashakti Bharati (Ma Tri) is een leerling van Swami Jnaneshvara, die van Swami Rama de stromingen van YOGA, Vedanta en Samaya Sri Vidya Tantra heeft geleerd. Deze stromingen lijken drie aparte filosofieën, die d.m.v. beoefening langzaam bij elkaar komen, maar tijdens de weg kom je erachter dat ze nooit van elkaar gescheiden zijn geweest; ze zijn één stroming naar Dat, het Ware Zelf. Deze teachings, die ze met jullie gaat delen, komen dus van een levende lijn van yogis, die telkens—doordat ze YOGA zelf ervaren—direct tappen uit de Eeuwige Bron. Op deze manier vertegenwoordigen ze een eeuwenoude Traditie die geen naam kent, die los staat van alle instituten en organisaties. Via haar Engelse en Nederlandstalige websites, animaties, Facebookgroep, online cursussen en een Intensieve YOGA Studenten training doet ze er alles aan om Dat wat ze weet en tot nu toe heeft ervaren te delen met anderen.
 
versie 2:
De combinatie van jong zijn, vrouw zijn en geboren zijn in het Westen – beseffend dat niets is wat ze werkelijk is – plus het hebben van een diep verlangen om VRIJ te zijn, een intens verlangen om diep naar binnen te duiken om het Ware Zelf te vinden, staat haar toe om het pad van sadhana (practice) van een uniek perspectief met je te delen. Toen ze in maart 2009 Swami Jnaneshvara Bharati ontmoette, wist ze dat ze, na het groeien en leren bij verschillende andere leraren, eindelijk de persoon had gevonden die haar verlangen volledig begreep en haar kon begeleiden. Op 15 maart was ze geïnitieerd als novice swami en op 13 november nam ze sannyasa aan de rand van de Ganges; Swamij Jnaneshvara gaf haar deze diksha (initiatie). Nu draagt ze de naam Swami Ma Tripurashakti Bharati.
 
Sindsdien reist Swami Ma Tripurashakti Bharati of Ma Tri [“Ma Trie”] tussen verschillende plaatsen over de wereld, die alle haar thuis zijn. Om haar practice te doen (sadhana), onzelfzuchtig te dienen (seva) en om de teachings te delen die ze van Swamiji heeft ontvangen; de teachings van de Traditie van de meditatie meesters van de Himalaya, die de teachings van Yoga, Vedanta en Samaya Sri Vidya Tantra omarmen.


 

| top |


Yoga Meditatie, Contemplatie en Devotie voor Zelf-realizatie

Deze site is een offer aan allen die een diep verlangen hebben om dat Pure Bewustzijn dat aanwezig is in al de drie staten van Waken, Dromen, en Diepe Slaap direct te ervaren, dit Puur Bewustzijn is ook wel bekend als Divine Mother (Goddelijke Moeder) of Tripura (‘Tri’ betekent drie en ‘pura’ betekent stad); want Ze is degene die in de drie steden van Waken, Dromen en Diepe Slaap woont. Deze drie steden/staten tijdelijk achterwegen laten en verblijven in Puur Bewustzijn wordt Zelfrealisatie genoemd. Een andere naam voor Zelfrealisatie is Yoga; de vereniging van de individuele zelf met de Universele Zelf; de vereniging van Atman met Brahman; of Shiva met Shakti; of het scheiden van Prakriti en Purusha. Sommige zullen misschien denken dat Tripura een antropomorfisch wezen is, maar dat is Ze niet, Ze is de Non-dualistische Realiteit waarin alle ogenschijnlijke manifestatie lijkt te bestaan. Alles wat er is, is de Non-dualistische Realiteit.
 
De teachings van Yoga, Vedanta, en Sri Vidya Tantra worden op deze website aangeboden om je te begeleiden in het leren rechtstreeks te kunnen mediteren op Tripura door gebruik te maken van moderne communicatie middelen, zoals via animaties, terwijl de eeuwenoude wijsheid wordt behouden. Een eeuwenoude lijn van meditatie meesters, die we liefdevol de “de Traditie van de meesters uit de Himalaya” noemen, heeft deze eeuwenoude wijsheid aan ons gegeven. Deze practices leiden ons naar een ruimte van stilte waarin Yoga meditatie, contemplatie, mantra en gebed samenkomen als diepe devotie en constant bewustzijn van Tripura. Gratie komt aan het einde van de reis, wanneer alle inspanningen zijn uitgeput. Dit heet shaktipata, waardoor de laatste barrière wordt verwijderd, dit is het doorboren van de bindu en leidt tot de directe ervaring van de Non-dualistische Realiteit. Dit onthult eindelijk de onvoorstelbare Vreugde die voorkomt uit het kennen van de Non-dualistische Realiteit of Puur Bewustzijn!

 

| top |